sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Valkosipulinen guacamole

Guacamolen reseptejä on varmaan yhtä monta kuin tekijääkin. Itse pidän varsin valkosipulisesta versiosta. Kannattaa siis vähentää valkosipulin määrää, mikäli haluaa olla ihmisten parissa saman päivän aikana tämän nauttimisesta. Omaan reseptiini tulee:

3 kpl avokadoa
1 kpl yksikyntinen valkosipuli
inkivääriä
½ kpl chiliä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

½ kpl makeaa sipulia
1 kpl tomaatti


Halkaise avokadot, poista siemenet ja kaavi kuoresta avokado astiaan. Kuori ja pilko valkosipuli mukaan. Kuori pieni pala inkivääriä ja paloittele avokadon ja valkosipulin joukkoon. Pilko mukaan myös chilin puolikas ja lisää sitruunamehu, suola ja mustapippurirouhe.



Tee tehosekoittimella aineksista sileä massa. Pilko sipuli ja tomaatti pieniksi paloiksi ja sekoita ne massan joukkoon. Laita valmis guacamole kylmään hetkeksi maustumaan ennen tarjoilua.



Nauti esimerkiksi tortillojen välissä, mutta sopii myös dipiksi ja leivän päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti